Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

KORUMA ALTINDA BULUNAN 985 GENÇ KAMU KURUMLARINA ATANDI

Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen kura töreninde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, atama törenleri vesilesiyle gençlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Konuşmasında gençlere seslenen Yanık, “Sevgili gençler, bizler sizlerle, gerçekten güçlü bir gönül bağına sahip büyük bir aileyiz.

Kuruluş hizmetlerinden yararlanan her bir çocuğumuz, bizim vazgeçilmez bir parçamız haline geliyor.

Kurumdan ayrıldıktan sonra, kendi hayatlarına başladıktan sonra da o parça kopmuyor.

Sizleri hayata hazırlamayı, bütün milletimiz adına üstlendiğimiz bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Çalışmalarımızı da, bu anlayış ve titizlikle yürütüyoruz” dedi.

“Gençlerimizin Başvuru Süresini 2 Yıldan 5 Yıla Çıkardık.”

Güçlü ülke olmanın yolunun, çocuklara ve gençlere iyi bir gelecek hazırlamaktan geçtiğini belirten 

Bakan Yanık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bizler bu konuda bütün imkanlarımızı zorluyoruz.

Bütün imkanlarımızı sizler için kullanmaya, sizlerin hizmetine sunmaya devam ediyoruz.

Gençler, aldığınız eğitimin gereği olarak, her birinizin kendi alanınızda çalışkanlığınızla ve sorumluluk duygunuzla, bu millete borcunuzu ödeme sıranız geldi.

Ben, bizim kurumlarımızdan yetişen kardeşlerimizin, bulundukları yerde aldıkları sorumluluğu herkesten daha iyi icra edeceğine, herkesten daha çok o sorumluluğa sahip çıkacağına, gönülden inanıyorum. 2021 yılında 18 kardeşimiz, LGS’de yüzde 15’lik dilime girdi.  Bu hepimiz için büyük bir iftihar vesilesi oldu.

Devlet korumasından faydalanmış çocuklarımızdan 241’i, bu yıl bir yükseköğretim programına yerleşme başarısı gösterdi.

Gençlerimizin eğitim alanındaki başarılarını, çalışma hayatında da sürdürebilmeleri için gerekli olan desteği vermeye devam ediyoruz.

Onların iş ve meslek hayatına doğru bir şekilde hazırlanabilmesi için 13 ve 18 yaş (13-15 ve 16-18 yaş gruplarındaki) arasındaki çocuklarımıza yönelik; iş ve meslek danışmanlığı eğitimlerini geçen yıldan itibaren başlattık ve devam ettiriyoruz. Yükseköğretime devam eden ve kurum bakımından ayrılan gençlerimize ise yaşam becerileri, çalışma hayatı ve hukuk gibi eğitimleri veriyoruz.

Reşit olduktan sonra kuruluş bakımından ayrılan çocuklarımıza da sosyal ve ekonomik destek sağlamaya devam ediyoruz.

Gençlerimizin istihdam imkanlarını iyileştirebilmek için de, yoğun bir çaba sarf ediyoruz.

Mezun olduğunuz alanlara göre atanmanızı sağlayabilmek ve en iyi imkanlara kavuşmanızı sağlayabilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Bu sebeple istihdam hakkına sahip gençlerimizin başvuru süresini 2 yıldan 5 yıla çıkardık.”

Atama Sonuçları Bakanlığın İnternet Sitesinden Öğrenilebilecek

Devlet korumasında yetişmiş gençlerin atama sonuçları, bakanlığın https://sosyalatama.aile.gov.tr/ internet sitesinden öğrenilebilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet korumasında yetişmiş gençleri kamuda istihdam ediyor. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında, devlet korumasında yetişmiş gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam hakkı bulunuyor.

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca, yılda üç kez atama yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, gençlere desteği kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirdikten sonra da, devam ediyor. İşe yerleştirilen gençlere Bakım Sonrası Rehberlik İzleme ve Değerlendirme Birimleri’ndeki, personel tarafından yaşadıkları sorunların çözümü için destek sağlanarak, ihtiyaç duydukları konularda rehberlik yapılıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol