Öne Çıkanlar yerelhaber Elazığspor O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Bu haber kez okundu.

LOKANTACI ESNAFI  KEPENK KAPATIYOR

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan Elazığ’ın 24 Ocak 2020’de yaşadığı depremden en fazla etkilenen esnaflardan biri odalarına bağlı esnaflar olduğunu, depremden sonra pandemi salgını esnafı bitirme noktasına getirdiğini ifade etti.

Tarhan, deprem sonrası esnafın iş yapamaz duruma geldiğini belirterek, “ 24 Ocak’ta yaşanan depremde en fazla etkilenen meslek guruplarının başında esnafımız yer almaktadır gerek iş yerleri yıkılan ve hasar gören esnafımız gerekse yeme içme hizmeti verdiğimizden dolayı ilimizde depremde insanların yaşadıkları sıkıntılardan dolayı buraları tercih etmemelerinden dolayı esnafımız çok ciddi manada iş yapamama sıkıntısı çekmiştir. ” Dedi

KISITLAMALAR ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, deprem nedeniyle yaralı olan esnafların sırtına birde pandemi yükünün binmesiyle yaşanan kısıtlamaların süreci çok zorlaştırdığını belirterek, “ İlimizde yaşamış olduğumuz depremin sıkıntılarını atlatmadan akabinde pandemi sürecinin başlaması ve pandemiden dolayı gerek insanların günlük yaşamlarda kısıtlamaya gitmesi tedirginlik yaşayıp alış verişlerinde kısıtlı davranmaları gerekse ve de en önemlisi pandemiden dolayı sektörümüze getirilen kısıtlamalar esnaflarımızı bir hayli zor duruma sokmuştur.

Çünkü bu süreçte içerde müşteri oturtamamamız sadece paket servis olarak çalışmamız işlerimizi yüzde seksen düşürmüştür. Tabi buna bağlı olarak ta kiralarımızı , SGK , bağ kur primlerimizi, kredilerimizi, elektrik ,su doğalgaz giderlerimizi. Vergilerimizi ve maalesef mutfak giderlerimizi karşılayamadığımızdan ötürü çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İlimizde paket servis kültürü çok yaygın olmadığından dolayı giderlerimizi karşılamıyor buda bizleri tatmin etmiyor.” Diye konuştu

KAPATAN ESNAF SAYISI YÜZÜN ÜZERİNDE

Oda Başkanı Tarhan, pandemi sürecinde yüzün üstünde esnafın kepank kapattığını ve kapatmaların devam edeceğine dikkat çekerek, Şuana kadar yaklaşık yüzün üzerinde işletme kapandı ve bir o kadarda can çekişiyor kapandı kapanacak şayet süreç böyle devam ederse ve esnafımıza bir esneklik getirilmezse inanın en köklü işletmelerimiz dahi kepenk indirecektir.” Dedi.

BELEDİYE BAŞKANI YANIMIZDA OLDU

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, bu süreçte Devletin desteğinin olduğunu ancak yetersiz kaldığını, Elazığ belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın esnafın yanında olduğunu ifade ederek, “ “  Devletimiz esnafa gelir kaybı desteği 1.000 TL kira desteği beş yüz TL olmak üzere 1.500 TL 3 aylık bir destek paket açıkladı. Tabi verilen destekten dolayı teşekkür ederiz ancak bu sıkıntılarımızı gidermiyor yine Elazığ belediye başkanı Sayın Şahin Şerifoğullarının esnafımıza sağladığı 1.000 TL lik bir destek oldu yapmış olduğu bu destekle yanımızda olduğunu vurgulamıştır kendisine şükranlarımı sunuyorum lakin tek çare mekânlarımızın açılmasıdır yoksa sıkıntılarımız her geçen gün büyümeye devam edecektir.” Diye konuştu.

TEDBİRLER ALINARAK İŞLETMELER AÇILMALI

Oda Başkanı Tarhan bir an evvel tedbirler alınarak işletmelerin açılması gerektiğini, aksi takdirde ayakta kalacak esnafın olmayacağını belirterek, “ Beklentilerimiz gerekli tedbirlerin alınarak biran önce işyerlerimizin açılması ve devlet desteklerinin devam etmesini temenni ediyoruz. Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol