Öne Çıkanlar Ayakta Yolcu Yasaklandı Bakan Yardımcısı Şuay Alpaya Yeni Görev Altınovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yardım Kolisi Dağıttı duğurganlık salgın sonrası için steril hale getiriliyor

Bu haber kez okundu.

MHP Meclis Grubundan Çağrı: Süre Uzatılsın

MHP Grubu adına açıklama yapan Osman Dilek, 6.8 büyüklüğündeki depremin hemen ardından, depremzedelerin barınma, iaşe ve diğer hizmetlerini yerine getirmek amacıyla 850 işçinin Toplum Yararına Program kapsamında işe başlatıldığını hatırlattı.

Bu işçilerin 6 ay süreyle kendilerine verilen görevleri yerine getirdiğini belirten Dilek, 300 işçinin iş akdinin 2 Ağustos tarihinde sona erdiğini, 550 işçinin ise iş akdinin 31 Ağustos'ta sona ereceğini belirtti.

TYP'Lİ İŞÇİLERİN ÇALIŞMA SÜRESİ UZATILSIN

MHP İl Genel Meclisi olarak işçilerin çalışma sürelerinin uzatılmasını istediklerini belirten Osman Dilek; "Devletimiz Elazığ'da depremin hemen ardından yaraların sarılmasından ortaya konulduğu gibi büyük bir devlettir. İnsanlarımızın barınma sorunlarının giderilmesi, yardım yapılması kadar iş imkanı sağlaması da önemlidir.

Elazığ iş hayatı ve ekonomisi depremden büyük yara almıştır.

Sosyal devlet olmanın bir gereği de bu yara iyileşene kadar, hasta ayağa kalkana kadar ona bakmaktır.

Devletimizin ilgili tüm birimlerine, makamlarına ve siyasi iradeye bu konuda işsizlik, aşsızlık konusunda biraz daha hassas davranmaları ya bu arkadaşlarımızın görev sürelerinin uzatılması ya da yeni TYP programlarının hayata geçirilmesini talep ediyoruz. MHP İl Genel Meclisi olarak sürelerin uzatılmasını destekliyoruz. Devletimizin büyüklüğüne yakışan budur. Bu konu insanlarımıza, yaklaşan kış öncesinde yeni konutlarına kavuşturmak hatta belki ondan bile önemlidir.

Elazığ henüz yaralarını sarmamıştır. İşsizlik yarası, ekmek mücadelesi ancak devletimizin alakası ile iyileşebilir." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol