Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

"MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR"

Deva Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Çalışmalarından Sorumlu Başkanı Nihan Yeşilgül Çelik  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Çelik, 8 Mart'ın  toplumda, ailede, sosyal hayatta, İş hayatında, ekonomik alanda  kadınların emeklerinin sömürüsünün  sonlandırılması, kadınların eğitim kültür ve sosyal alanda  taleplerini ilettikleri mücadele ve dayanışma günü olduğuna dikkat çekti.

Kadınları toplumsal hayatın dışına iten cinsiyetçi söylemlerden vazgeçilmesini belirten Çelik,  kadınların özgür bir birey olarak görülmesi gerektiğine vurguladı.

Nihan Yeşilgül Çelik'in  mesajı şöyle:

"8 Mart  toplumda, ailede, sosyal hayatta, İş hayatında, ekonomik alanda  kadınların emeklerinin sömürüsünün  sonlandırılması, kadınların eğitim kültür ve sosyal alanda  taleplerini ilettikleri mücadele ve dayanışma günüdür.

Günümüzde kadın cinayetleri artmakta, kadınlar eğitim hayatından siyasi arenalardan, sosyal ortamlardan yoksun kalmakta, üretim mekanizmalarında yer almamaktadırlar.

Kadınları toplumsal hayatın dışına iten cinsiyetçi söylemlerden vazgeçilmeli, kadınlar özgür bir birey olarak görülmelidir.

Kadının kendini  güvende ve mutlu hissedeceği, susan değil konuşan, sorgulayan, demokrasi eşitlik içinde yaşayacağı toplumlar olmalıdır.Ayrıca kadınların yaşam hakkını savunan İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı kanun ile şiddet ve taciz ile ilgili İLO 190 maddeleri tartışmaya açık olmamalıdır.

‘’ Dünyada Her Şey Kadının Eseridir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımı sunarak doğası gereği her zaman göz alıcı ve ilham kaynağı, laik, güçlü, demokrat,savaşçı tüm kadın kadınlarımızın kadınlar günü kutlarım."

                                                                                  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol