Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Müdürlükten Çiftçilere Önemli Destek

Üreticilerimizin kazancını artırmak için birçok proje uyguladıklarını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan; “Bakanlığımızın destekleri, DAP idaremizin destekleri, Ulusal Ajans'ın ve bunun yanında Kalkınma idaresinden almış olduğumuz desteklerden potansiyelimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

“Bu Makineler Parmaklarını  Kullanamayacak Duruma Gelen Annelerimiz İçin Dünyanın En Değerli Desteğidir”

 Bugün saha da görmüş olduğunuz; hayvancılıkla uğraşan siz değerli üreticilerimize %70 hibe ile dağıtacağımız 65 adet süt sağım makinesi ve 5 adet de süt soğutma tankı ile ülkemizdeki hayvancılığı biraz daha geliştirmeyi hedefliyoruz.   Bugün bu makinaları bilmeyen birisi için, belki çok basit bir şekilde değerlendirilebilir. İkili sisteme sahip olan bu makineler, yıllardır evindeki 8-10 tane hayvanı elleri ile sağan ve nasır tutan parmaklarını artık kullanamayacak duruma gelen annelerimiz için dünyanın en değerli desteğidir. Bundan sonra bu eve bu makine girdikten sonra, o annemiz artık eliyle değil bu makine ile hayvanı sağacak ve  kendisine daha fazla zaman ayırmış olacak Tarımsal projeleri önemsiyoruz ve 2022 yılının hazırlıkların yapıyoruz. İnşallah birçok ilçemizdeki üreticilerimizin yeni projelerle, yeni tohumluklarla ve  yeni makinalarla buluşturacağız.” dedi.

“240 Bin Küçükbaş,  330 Bin Büyükbaş, 189 Kanatlı Ve 3 Bin 500 Arılı Kovana Sahibiz”

Kovancılar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahmut Demirkesen ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Kovancılar ilçemiz, hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı bir ilçe… İlçemizde 240 bin küçükbaş,  330 bin büyükbaş, 189 kanatlı ve 3 bin 500 arılı kovana sahibiz. Bugün özellikle hayvancılığı geliştirme projeleri kapsamında çiftçilerimize bir aradayız.   Amacımı işletmelerdeki verimliliği ve karlılığı artırmaktır.  Bugün gerçekleştirdiğimiz projenin çiftçilerimize faydalı ve hayırlı olmasını diliyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol