Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

ODA GAYRİMENKUL ZENGİNİ

Elazığ Ziraat Odası Ocak 2019 ‘da yaptığı genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen İbrahim Hacıoğlluları, yönetimiyle ters düşmesinin ardından, organ yenilme seçimi yapıldı.yapılan seçimde İbrahim Hacıoğlulları seçilemedi.

Eski Başkan İbrahim Hacıoğulları, 2019 yılında gerçekleştirilen Ziraat Odası seçimlerinin sonuçlarına itiraz ederek, yargı yolunu seçmişti. Mahkeme, seçimlerin yenilenmesi kararını verince, Ziraat Odası İl Başkanlığı olağanüstü seçim kararı verdi. Seçimlerde Mevcut Başkan Ahmet Erdem, Eski Başkan İbrahim Hacıoğulları ve Zülfü Ertürk başkanlık için aday oldu. Yapılan seçimlerde İbrahim Hacoğulları Ziraat odası başkanlığına tekrar seçildi.

Ziraat Odası Başkanlığına tekrar seçilen İbrahim Hacıoğulları, Yaşanan süreci tekrar seçilmesi, yapacakları çalışmalar ve Elazığ tarımı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İbrahim Hacıoğulları; 2019 Yılında görevi bırakma sürecini şöyle anlattı, ‘’Biz seçimimizi yaptık, seçim bittikten sonra yeni bir bina yaptık. Bazı arkadaşlar Genel sekreterimiz Fatih Yılmaz’ın çıkarılmasını söylediler. Ben çıkarmayacağımı söyledim ama onu çıkardılar. Ben imza atıp atmamak konusunda kararsız kaldım ama arkadaşlarımı kırmamak için imzaladım. Bayanları çağırdık. Bazı kadın çalışanlarımız bu şekilde devam ettiği takdirde çalışmak istediklerini söylediler. 2 kadın çalışanı daha çıkardılar. Arkadaşlarımla ters düşmemek için onların işten çıkarılması üzerine de imza attım. Personel azlığından dolayı verimli çalışamayacağımızı, gerekirse işten çıkarılan personelleri işe geri almayı ya da yeni personeller almayı teklif ettim. Çıkan personellerden birisi sağ, diğeri ise sol kolumdu. Cumhurbaşkanı’nın nasıl ki bir çalışma ekibi varsa bizim de öyle. Arkadaşlar sunduğum teklifi kabul etmedi. Hal böyle olunca birbirimizle ters düştük. Yönetim tarafından alınan kararlara imza atmayacaklarını söylediler. O zamanlar benim önümü kapatmak için bu böyle giderse kimse bunun önünü alamaz mantığıyla hareket ettikleri için ben görevi bıraktım. Ben ne Milletvekilliğine, ne de Belediye Başkanlığına ihtiyacım var. Ben çiftçiyim, benim 3500 dönüm arazim var. Ben arazi için burada başkan oldum.” Diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ODASI ELAZIĞ ZİRAAT ODASIDIR

Ziraat Odası başkanlığına tekrar seçilen İbrahim Hacıoğulları, Odaya edindirdiği mülk ve tarım araçları ile Türkiye’nin en büyük odası olduklarını ifade ederek,” 12 yıl çalıştım. Kim gelirse gelsin, sen beş kuruş para almışsın derse hemen istifa edeceğim. Çiftçilerimize, köylülerimize söz veriyorum. Ziraat Odası Başkanı olarak bugüne kadar kazandırdıklarım karşısında Kayseri, Şanlıurfa,  Diyarbakır, Adıyaman, Malatya ve daha birçok şehir olmak üzere hepsinden büyüğüm. Necmettin Bey’den sonra ben Ziraat Odası Başkanlığına atanarak geldim. Ben geldiğimde hiçbir şeyleri yoktu. Ben geldiğimde ilk olarak 22 bin lira bir daire aldım. Sonra odanın yerini 170 bin lira’ya aldım. Aldıktan sonra müteahhitte verdim. Toplamda 3 daire, taş toplama makinesi, traktör, 600 bin liraya kepçe, 22 tane selektör aldım. 2 tane ağaç dikme makinesi hatta kabak çekirdeği çıkarmak için makine aldım ve gübre makinesi aldım. Türkiye’nin de büyüğü benim. Türkiye’de ilk ödül alan Ziraat Odası Başkanı benim.’’ Dedi.

DEVLET'TEN ÇİFTÇİLERE DESTEK OLMASINI BEKLİYORUZ

Hacıoğulları çiftçinin içinde bulunduğu zorlukların aşılması için devletin destek olmasını beklediklerini ifade ederek, 2007’den itibaren çiftçilerin banka borçlarının arttığını belirterek, “

''İlk olarak arpa ve buğday durumu hakkında bilgi vereyim. Bence %70 oranında bir kayıp olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'de alım fiyatları açısından Arpa 2 bin 500, buğday alım fiyatı ise 3 bin lira. Bence alım fiyatları açısından iyi ama girdiler bakımından sıfır. Geçen yıl gübreyi 140 liraya aldım sonra 110 liraya kadar düştü. Dap gübre şimdi 310 lira, benim gibi çiftçiler 3 tonunu 310 liradan almanın hesabını dahi yapamıyor. Gübrenin hesabını dahi yapamıyorum. Mazot fiyatları ve gübre fiyatları çok pahalı, Bu da tarımı bitiriyor. ''2007'den itibaren çiftçiler müteahhitleri geçtiler. Köylü çiftçilerin her bankada 20 milyon kredi borcu olduğuna inanıyorum. Kredi borçlarını faizsiz olarak ertelemeleri gerektiğini düşünüyorum. Şu anda her çiftçinin 4 traktörü var ama hepsi de borçlu. Çiftçinin biriken borcu var. Çiftçinin biriken borcu ödeyebilmesi için en az 6 yıla ihtiyacı var.

Yağmurun yağmaması, kuraklığın etkisi ve girdilerin pahalı olması nedeniyle tarım açısından çok kötü bir yıl geçirdi. Saman kıtlığı da var, fiyatı da pahalı. Bu durumda ben hayvanlarımı nasıl besleyeceğim? Devlet'ten çiftçilere destek olmasını bekliyoruz. ”Diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ODA GAYRİMENKUL ZENGİNİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol