Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

ÖĞRETMENEVİ İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi, 24 Ocak 2020’de meydana gelen deprem sonrasında, hasarlı olduğu için kapatılan Elazığ Öğretmenevi önünde, imza standı kurdu. 

Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi imza standı önünde yaptığı açıklamada; öğretmenevi olmayan tek ilin Elazığ olduğunu vurgulayarak, yeni bir öğretmenevi inşa edilmesi için vatandaşlardan imza kampanyalarına destek vermelerini istedi.

 “Öğretmenevi Talebi Maalesef Karşılanmamıştır”

 Öğretmenevi talebinin karşılanmadığını vurgulayan Bahşi; “ 1933 yılında Halkevi olarak inşa edilen bina, 1992 yılında 68 yatak kapasiteli öğretmenevi ve akşam sanat okulu olarak hizmet verirken; 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde ağır hasar almıştır.

Sonraki süreçte Kent Meydanı Projesi kapsamında Elazığ Belediyesi’ne devredilmiştir.

Deprem öncesinde; hem sendikamız, hem de STK Platformu ile birlikte defalarca dile getirilen, öğretmenevi talebi maalesef karşılanmamıştır.

24 Ocak depreminden sonra, ilimize gelen Milli Eğitim  Bakanı Ziya Selçuk ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a dosya şeklinde taleplerimiz sunulmuştur.

Gerek basın açıklaması ve TV programlarında, gerekse de siyasi ve bürokratik bütün makamlara talebimiz iletilmiştir.

Geçen hafta da  bu talebimiz Türk Eğitim-Sen tarafından gündeme getirildiği için kendilerine teşekkür ediyoruz.  

Girişimlerimiz sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı Yetkilileri bize; ‘Türkiye’de bir öğretmenevi yapılacaksa, bu kesinlikle Elazığ’da yapılacaktır.’ demektedir.

El hak doğrudur.

Çünkü Elâzığ’dan başka, öğretmen evi olmayan il yoktur.”dedi

“İlimizin Öğretmenevine Kavuşmasını İstiyoruz”

Öğretmenevi talebinin şehrin ortak talebi olduğunu kaydeden Bahşi, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bu gün, burada sadece eğitim çalışanlarını değil, aziz şehrin aziz insanlarını, bir imza atarak kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.

Bu talep, sadece bir sendikanın talebi değildir.

İlimizdeki tüm stkların,halkımızın ve eğitim çalışanlarının talebidir.

İmza kampanyamıza, bugün destek vererek yanımızda olan Elazığ STK Platformu’na, aramızda ki tüm stklara ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

Topladığımız binlerce imzayı, Milli Eğitim Bakanı’na teslim ederek, mücadelemizin bu defa hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını, ilimizin ve camiamızın amaca hizmet edecek, bir öğretmenevine kavuşmasını istiyoruz.”

“Artık Yeter Sesimizi Duyun!”

Açıklamasının son bölümünde yetkililere çağrı yapan Bahşi; “Son 20 yıl içerisinde, 4 defa bina değiştiren, adeta göçebe hayatı yaşayan,Elazığ  İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin çok zor şartlarda çalıştığı, konumu itibariyle ulaşım problemi olan, hizmet binasının da uygun bir yerde ve en kısa zamanda yapılmasını talep ediyoruz.

Biz deprem süreci öncesi başlayan, depremden sonra iyice belirginleşen, bu mücadelemizin bir sonuca ulaşmasını ve artık sesimizin duyulmasını istiyoruz.

Artık yeter sesimizi duyun!

81 ilimizin tamamında olan öğretmenevini, bizim ilimize de yapın.

Buradaki eğitimciler de, bu şehirde yaşayanlar da, bunu sonuna kadar ve fazlasıyla hak ediyor.” dedi.

                                                                                                         

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol