Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

RAKAM DEĞİL  ALIM GÜCÜ ÖNEMLİ

Vatandaşlar asgari ücret zammından önce yapılması gerekenin alım gücünün arttırılması ve fiyat artışlarını durdurulması olduğunu söylediler.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere ilk toplantı, yarın yapılacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı 14 Aralık’ta olacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi ve işveren tarafları, taleplerini masaya yatıracak.

Asgari ücret zammı, yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşların en büyük beklentisi oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılı için ne gibi bir karar alacak?

Vatandaşlar bu soruya cevap ararken, beklentilerini dilegetirdiler.

Elazığ’da Vatandaşların, zam beklentileri farklılık gösterse de ortak düşünce geçim şartlarının son dönemde çok ağırlaştığı yönünde.

Sürdürülebilir Şartlar Önemli

Asgari ücretten çok sürdürülebilir şartların önemli olduğu aktaran Cengiz Çukur, “Asgari ücrete 8-10 bin lira olsa eğer diğer şeylere zam gelmezse çok güzel olur nefes almış oluruz.

Satışlar artar biz esnaflarda nefes almış oluruz.”dedi.

Asgari Ücret Artınca Diğer Fiyatlarda Yükseliyor

Asgari ücret artınca diğer fiyatlarında yükseldiğini söyleyen Osman Yılmaz, “7 bin lira veya 8, 8 buçuk civarda tahmin ediyorum. Bu maaşla bu şartlarda evin kirasını mı ödeyecek, elektriğini mi ödeyecek?, yiyip, içecek mi? ne yapacak?” dedi.

Asgari Ücretle Geçinmek Zor

Birçok vatandaşın beklentisinin 10 bin olduğunu belirten Ahmet Genç de,“ Asgari ücretle geçinmek zor. Evde çocuğum var. Onun masrafları var. Geçinmem çok zor.” ifadelerini kullandı.

Alım Gücü Değerlendirilmeli

Ekonomik kriz gün geçtikçe derinleştiğini belirten Mehmet Tosun ise “Markette görüyoruz. Sadece gıdada değil enerji de ulaşım da her şeyde açıklanan enflasyonun üstünde olduğunu görüyoruz. Asgari ücret belirlenecekse ailesiyle beraber hesaplanmalı. Alım gücü değerlendirilmeli.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol