Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA RADYASYON EĞİTİMİ

Fırat Üniversitesi Hastanesi çalışanlarının ve halkın radyasyon güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarında çeşitli radyasyon kaynaklarından faydalanan bölümlerimizin radyasyonlu alanlarında bulunan sağlık personeline yönelik radyasyondan korunma eğitimi verildi.

İki aşamada gerçekleştirilen eğitim Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Tansel Ansal BALCI ve Medikal Fizik Uzmanı Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur OFLAZ tarafından gerçekleştirildi.

İlk aşamada verilen eğitim Medikal Fizik Uzmanı radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Uğur OFLAZ tarafından katılımcılara temel radyasyon bilgisi ile birlikte radyasyondan korunma yöntemleri, radyasyon alanlarının sınıflandırılması, radyasyon çalışanlarının sınıflandırılması, kişisel koruyucu donanımların kullanımı, radyasyona marufiyet dozu limitleri konularında bilgiler verildi.

 Eğitimin ikinci bölümünde Nükleer Tıp Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tansel Ansal BALCI tarafından sağlık çalışanlarına, radyasyonun biyolojik etkileri, radyasyonun türüne ve enerjisine göre canlı hücredeki etki mekanizmaları, radyasyonun erken dönem ve geç dönem etkileri konularında eğitim verildi. Radyasyonun daha etkin ve güvenilir şekilde kullanılarak çalışan ve halk sağlığının daha üst seviyeye taşınması açısında sağlık çalışanları bilgilendirildi.

Hastane 6. Kat konferans salonunda yapılan eğitime çok sayıda sağlık çalışanları katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol