Öne Çıkanlar DEPREM komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ 23 Nisanda çocukları ağırladı. Elazığda

Bu haber kez okundu.

Sağlık Çalışanlarından Konvoylu Çağrı

Sendika Şube Başkanı Selçuk Kılıç ve sendika üyeleri, araçların üzerine taleplerini yazan bez afişler asarak konvoy halinde  şehir turu attı. Fethi Sekin Şehir Hastanesi önünde hareket eden konvoy, şehrin ana arterlerinden ilerleyerek İl Sağlık Müdürlüğü önünde durdu.

Müdürlük binası önünde toplanan Sağlık Sen üyeleri, taleplerini dile getirdi.

"KANGREN HALİNİ ALMIŞ SORUNLAR ÇÖZÜLMELİDİR"

Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak, yaşadıkları sorunların çözümü için yetkilileri harekete geçirmek amacıyla toplandıklarını söyledi. Sadece Ankara'da değil, Türkiye'nin dört bir yanında tüm teşkilat üyelerinin aynı haykırışta bulunduğunu ifade eden Kılıç, "Geç olmadan, yanlış üstüne yapmadan sağlık çalışanlarının sesi duyulmalı ve kangren halini almış sorunlar çözülmelidir." dedi.

"YANLIŞLIKLARIN, HAKSIZLIKLARIN SON BULMASI GEREKİYOR"

Sorunların görmezden gelindiğini söyleyen Kılıç, "Öteden beri süre gelen pek çok sorun var. Her geçen gün sağlık çalışanlarının yükü daha da artıyor. Sözleşmeli istihdam modelinde çalışanlardan kadro güvencesi esirgeniyor. Hemen her gün bir ya da bir kaç sağlık çalışanı kör şiddetin kurbanı oluyor. Yıllardır konuştuğumuz döner sermaye adaletsizliğinde ve performans uygulamasında bir arpa boyu yol alınmadı. Bunlar bilinmeyen, görülmeyen sorunlar değil. Ortak akıl ve alternatif çözüm önerilerine kapı aralandığında çözülemeyecek sorun olmadığı inancındayız. Önemli olan çözüm iradesinin ortaya konulmasıdır. En altından en üstüne hangi yetkili ile konuşsak bize hak veriyor. Ancak çözüm noktasında yeterince hassas hareket edilmediğini görüyoruz. Artık, tekrarlanan yanlışlıkların, haksızlıkların son bulması gerekiyor.

GİDİLEN YOL, YOL DEĞİL

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, şöyle devam etti: "Biz, sağlık çalışanlarının hem gür sesi hem de kazanım adresi olmak için bu yola çıktık. Üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya kararlıyız. Yetkililerden sesimizi duymalarını, sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmelerini bekliyoruz. Gidilen yıl, yol değil, çıkmaz sokak. Hiç bir şey için vakit geç değil. Vakit geç olmadan, yetkilileri, sağlık çalışanlarının seslerini duyurarak sorunlarını çözmek için girdikleri çıkmaz sokaktan geri adım atmaya davet ediyoruz."

Sağlık çalışanlarına Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi de destek verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol