Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

ŞEHİR HASTANESİ'NDE ÇOCUK VE GENEL PALYATİF BAKIM SERVİSLERİ AÇILDI

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde hizmete sunulan Çocuk Palyatif Bakım Servisi ve kapasitesi artırılan Genel Palyatif Bakım Servislerinin açılışı Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın katılımı ile yapıldı. Hastanede, Çocuk Palyatif Bakım Servisinde 8 yatak yer alırken yetişkinler için 45 yatak yer alıyor.

İlk olarak Erzurum’da açılan palyatif servislerinin ikincisi Elazığ’da açıldı. Açılan servis aktif tedavisi tamamlanan ancak uzun süreli bakıma ihtiyacı olan hastalar için kullanılacak.

Elazığ Valisi Ömer Toraman yaptığı açıklamada, Elazığ’ın sağlık alanında Bölgeye hitap eden bir konumda olduğunu dile getirerek; “Çocuk Palyatif servisi Doğu Anadolu bölgesinde Erzurum’dan sonra 2. Dolayısıyla biz Elazığ olarak sağlık alanında bölgeye hizmet ediyoruz komşu illerden de hastalarımız geliyor. Bu Türkiye’nin ve bölgenin bir kapasitesi. Gayretlerinden ve çabalarından dolayı başhekimimize ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Açılışın ardından Vali Toraman palyatif servisini gezerek bilgi aldı.

Anestezi Ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ertuğrul Önder Özçelik, palyatif bakım ünitelerinin açılış amacı ile ilgili bilgi vererek; “Palyatif bakım ünitesinde uzun süreli tedavi görmesi gereken hastalara ve ailelerine destek olmak en büyük amacımız. Bu hastalarla uğraşmak çok meşakkatli bir iş. Ailelerin çok büyük sorunları oluyor hem hastayla alakalı hemde psikolojik olarak sorunlar oluyor. Şimdilik 8 yataklı açtık. İhtiyaca göre bunu arttırma yoluna gidebiliriz.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol