Öne Çıkanlar yerelhaber Elazığspor O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti

Bu haber kez okundu.

ŞEKERDE DE Mİ STOKÇULUK BAŞLADI?

Sıvı yağda yaşanan sıkıntının ardından şimdi de şekerde sıkıntı yaşanıyor. Elazığ’da şeker bulamayan imalat sektörü ve toptancıların sesi olan esnaf odaları başkanları, yetkililere seslendi.

Ekonomik kriz, salgın süreci, Rusya-Ukrayna savaşı, döviz ve akaryakıttaki ciddi artışlar, temel besin maddelerinde de fiyat artışına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde sıvı yağ fiyatlarının artacağı haberleri üzerine halk, marketlere hücum ederek raflardaki yağları boşaltmıştı.

Son günlerde ise marketlerde küp şeker bulunmaması "Şekerde de mi stokçuluk başladı?" söylemlerine neden oldu.

Elazığ Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top, şekerin karaborsaya düştüğünü ifade ederken, Elazığ Esnaf Odaları Birlik Başkanı Cemil Erdem, özel firmaların şekeri stokladığını açıkladı. Esnaf ve imalatçılarsa il dışından şeker temin edebildiklerini belirtti.

TOP; "ŞEKER KARABORSAYA DÜŞTÜ"

Şeker ile ilgili sıkıntıyı dile getiren Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, şeker fabrikasının şeker satışının özelleştirildiğini belirterek, iki ayda Elazığ’a sadece dört tır şeker geldiğini ifade etti. Başkan Top, mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Elbette şeker karaborsaya düştü. Şuanda çevre illerden Muş’tan veya Van’dan bizim esnaflarımız şeker toplayıp müşterisine sunuyor” dedi.



 

ERDEM; "SORUN STOKÇULUK"

Elazığ Esnaf Odaları Birlik Başkanı Cemil Erdem, ise Türkiye’de şekerin olmasına rağmen özel firmaların stokçuluk yaptığını ve sorunun bundan kaynaklandığını açıkladı. Erdem, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde şeker sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol