Öne Çıkanlar Alt Liglere Devam Kararı elazığdanhhaberler elazığ haber AKILLI KAVŞAK VE EBUKOM PROJE İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ toki kentsel dönüşüm can kaybı

Bu haber kez okundu.

SERT TEDBİRLER YOLDA

Koronavirüs vakalarındaki artış karşısında bir dizi önlem alınmaya başlandı. Kurallara uyulmaması halinde sert tedbirlerin yolda olduğu belirtildi.

Elazığ’ın da aralarında bulunduğu 22 ilde kısmi kısıtlamalar başladı..

65 yaş ve üzeri vatandaşlara koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak getirilen şehir sayısı hızla artıyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için Erzincan, Eskişehir, Mardin, Ordu, Kastamonu, Ankara, Bursa, Kütahya, Batman, Sivas, Manisa, Kırıkkale, Aksaray, Bartın, Elazığ, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova, Siirt, Kahramanmaraş, Malatya ve Düzce'de çeşitli ek önlemler getirildi.

Elazığ’da 65 yaş ve üstü vatandaşların düğün, nişan, kına törenlerine katılımlarının (1. derece yakını hariç olmak üzere) ikinci bir karara kadar kısıtlandı.

Pazar yerlerine saat 11.00’den önce gitmeleri yasaklandı.

Yapılan tüm uyarılara rağmen, kurallara uyulmaması nedeniyle il genelinde ki vaka artışları karşısında yetkililer kısmi kısıtlamalara gitmek zorunda kaldılar. Yapılan uyarılara uyulmaması durumunda kısıtlamaların tekrar artacağı ifade edildi.

PANDEMİ HASTANESİ KURULMALI

Pandeminin başladığı Mart ayında yaptığımız yayınlarda Kovid-19 vakalarının ayrı bir birimde toplanması için yaptığımız öneriler dikkate alınmadı. Geldiğimiz nokta hastanelerde açılan pandemi servislerinin doluluk oranları normal hastaları risk altına bırakıyor. Bazı hastanelerde normal hasta refakatçılarının virüse yakalandıkları öğrenildi.

Atıl durumda olan hastanelerin pandemi hastanesi olarak kullanılması veya normal hastalar için aktif hale getirilmesi il sağlığı açısından oldukça önemli.

Konumu itibariyle Asker hastanesinin pandemi hastanesi olması için yapılan öneriler bugüne kadar dikkate alınmadı. Gelinen noktada Kovid 19 vakaları ile normal hastaların aynı hastanede bulunmaları büyük risk taşımakta.

Anahtar Kelimeler:
SERT TEDBİRLER YOLDA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol