Öne Çıkanlar Keleştimur BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ Ya Hafriyat aday

Bu haber kez okundu.

"SSK HASTANESİ'NİN YIKILMASINI İSTİYORUZ!"

Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Eyüp Berk, Eski SSK Hastanesinin Uyuşturucu bağımlıları, hırsızlar ve hurdacılar tarafından talan edildiğini belirterek binanın yıkılması için vali ve yetkililere çağrıda bulundu.

Eski SSK Hastanesinin tamamen boşaltıldığını bu binanın yıkılmadan çözüme kavuşmayacağını aktaran Mahalle Muhtarı Eyüp Berk, “Buradaki lojmanlar gerekse idari bina kısmında hırsızların veya hurdacıların girmesiyle buralar komple metruk bina haline geldi. Uyuşturucu bağımlıları, hırsızlar, hurdacılar burayı komple talan ettiler, hiçbir şey kalmadı.

Benim sayın valimizden ve yetkililerden ricam; buranın bir an evvel yıkılması lazım. Yıkılmadan bir çözüm bulunamaz.

Çünkü metruk halde. Kapı yok, pencere yok, çatısı yok, içi komple boşaltıldı. Buranın bir an önce düzeltilmesi lazım. Bu konuda da ok büyük sıkıntı çekiyoruz. Emniyet güçlerimiz sürekli geliyor. Onlar da başa çıkamıyorlar. Onlar gittikten sonra tekrar aynı şeye devam ediyorlar. Aleni bir şey oldu bu hırsızlık. Artık buna bir çare bulunması gerekiyor” dedi.

HIRSIZLIK OLAYLARI ÇOK ARTTI

Son günlerde Fevzi Çakmak Mahallesi'nde hırsızlık olaylarının arttığını aktaran Muhtar Berk, “Hırsızlık olayları çok arttı.

Bu çok büyük bir sorun.

Bir kangren haline geldi.

Artık adam aleni hırsızlık yapıyor sanki meslek haline gelmiş gibi. Hırsızı yakalıyorsun ‘sen hırsızlık yapıyorsun ayıp değil mi’ diyorsun. ‘Ben hırsızım benim mesleğim sanane’ diyor. ‘İstersen şikâyet et’ diyor. Emniyet birimleri çalışıyor. Gerçekten çalışıyor. Hırsızı yakalıyor, işlemleri yaptıktan sonra savcılığa veya adliyeye sevk ediyor. Adliyede anında geri geliyor tekrar aynı işe devam ediyor.

Özellikle rögar kapakları, Telekom’un rögar kapakları çalınıyor. Bunun yanında park ve bahçelerde banklar kırılıp yapılıyor. Bir takım uyuşturucu bağımlıları ve gençler tarafından onlar yapılıyor. Parklarda ağaçlar kırılıyor. Vatandaşın orada bir takım eşyaları çalınıyor. Bunlar artık aleni oldu. Şimdi bunlar için çok ciddi bir önlem alınması lazım. Veya caydırıcı bir yaptırım olması lazım. Adliyeye gidip tekrar geri gelmesiyle bakıyor yapılan bir şey yok tekrar aynı işe devam ediyor. Bunlar çok önemli. Öncelikle bu hırsızlık konusunda emniyetimizin veya valiliğimizin ciddi bir önlem alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HURDACILAR MAHALLEDEN ÇIKARILMALI

Kağıt toplayıcıları ve hurdacıların biriktirdiği malzemelerin halkın sağlığını tehdit ettiğini ve Kağıt toplayıcıları ve hurdacıların mahalleden çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Muhtar Eyüp Berk, “Bunun yanına bir de hurdacılar var. Kâğıt toplayanlar var. Bunların mahalle içerisinden çıkarılması lazım. Bunlar topladığı hurdaları mahalle içerisinde biriktiriyorlar. O da insanların sağlığı açısından, güvenliği açısından çok tehlike arz ediyor. Biz bu insanların tabi ki kazanımlarına karşı değiliz. Bunlar ekmeğini burada kazanıyor ama mahalleyi de komşuyu da rahatsız etmek zorunda değil. Burada çöpler mahalle içine toplanamaz. Bunlara mahalle dışında bir yer yapılması gerekiyor. Daha organizeli daha düzgün bir iş yapılması lazım ki mahalleli rahatsız olmasın. Bu konuda çok şikayet var. Mahalleli haklı. Adam balkona çıkamıyor, kapısının önüne çıkamıyor veya penceresini açamıyor kapıdan, dumandan. Bunlar gerçekten çok ciddi sorunlar, bunların ciddi anlamda il yöneticileri tarafından ele alınması lazım, buna biz çözüm bulunması lazım” şeklinde konuştu.





 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol