Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Tezkereler 2 Yıl uzatıldı

TBMM Genel Kurulu, Gündem dışı konuşmaların ardından Irak ve Suriye'ye 2, Lübnan'a ise  1 yıl süreyle  asker gönderilmesini görüşerek karara bağladı.

 Tezkereler için, TBMM'de oylama yapıldı.  Tezkereye;  CHP, HDP ve TİP "hayır" oyu verirken, Ak Parti, MHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi  "evet" oyu verdi.

Yapılan oylama sonrasında tezkereler  2 yıl daha uzatıldı.

Milli güvenlik açısından, risk ve tehditlerin devam ettiğinin dile getirildiği tezkerelerde şu ifadelere yer verildi; "Irak'ta; PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır.

Suriye'de, sınırımıza mücavir alanlarda PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri, ülkemize, ulusal güvenliğimize ve sivillere yönelik eylemlerini sürdürmektedir.

İdlib'de, Astana süreci kapsamında istikrar ve güvenliğin tesisine ilişkin faaliyetleri hedef alan risk ve tehditler devam etmektedir.

Bütün bu gelişmeler kapsamında, terörle Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü bozmaya ve sahada gayrimeşru oldubittiler oluşturmaya yönelik, milli güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması milli güvenliğimiz açısından hayati önem arz etmektedir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol