Öne Çıkanlar yerelhaber Elazığspor O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti

Bu haber kez okundu.

Trump Yanlıları Kongre Binasını Bastı

Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı, Ulusal Muhafızlar sokağa indi. Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Adam Kinzinger, "Bu bir darbe teşebbüsüdür" değerlendirmesi yaptı. Trump olayların çığırından çıkmasının ardından itidal çağrısında bulundu. Trump ayrıca bir video yayınlayarak, göstericilere "eve dönün" dedi. Joe Biden ise yaşananları "kalkışma" olarak nitelendirdi. Eski ABD Başkanı George Bush da gelişmeleri "ayaklanma" olarak tanımladı. Olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. ABD medyası yaralıların olduğu bilgisini de paylaştı. İngiliz basını "ABD'de anarşi" başlıkları attı. Güvenlik güçleri, Kongre binasını dört saat sonra göstericilerden temizledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkent Washington DC'deki "Amerika'yı Kurtar" adlı mitinginin ardından ortalık karıştı. Mitingin ardından aralarında aşırı sağcı Trump destekçilerinin de bulunduğu bir grup, seçim sonuçlarının resmileşmesine yönelik tescil oturumunun yapıldığı Kongre binası önünde toplandı.

Bu noktada polislin müdahalede bulunduğu bazı Trump destekçileri, barikatları aşarak Kongre binasını bastı. Capitol olarak adlandırılan Kongre binasında giriş-çıkışlar kapatılırken, güvenlik güçlerinin destek kuvvet istediği belirtildi.

YAĞMA OLAYLARI DA YAŞANDI

Ülkede gerilim bir anda had safhaya tırmanırken, sosyal medyada Trump destekçilerini Kongre binası içinde gösteren fotoğraflar yayınlandı.

Kongre üyelerine sığınaklara inmeden önce gaz maskeleri dağıtıldı. Göstericiler Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin de odasına girerken, bazı yağma olaylarının yaşandığı gözlendi. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, güvenlik nedeniyle Kongre binasından çıkarıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol