Öne Çıkanlar haber Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Hemşerimiz Prof.Dr Bestami Özkayaya Önemli Görev DEVA Partisinde İl Başkanı Görevden Alındı  UEFA

Bu haber kez okundu.

Ultra Zenginler Projesi

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Malatya yolu üzerindeki 600 dönüm araziye kurmayı planladıkları ultra lüks villalardan oluşan umut Elazığ isimli projesinin tanıtımının ardından, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yaptığı açıklamada projenin Ultra zenginler için hazırlanan bir proje olduğunu, Projeyi zenginlerin davet edilip, garibanın çağrılmadığı düğün yemeğine benzettiğini söyledi. deneyimini yaşayıp 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Tanıtımı yapılan Umut Elazığ projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Sayın Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Malatya yolu üzerindeki 600 dönüm araziye kurmayı planladıkları ultra lüks villalardan oluşan umut Elazığ isimli proje tanıtımını büyük bir ibret ve üzüntü ile izledim. Umut Elazığ Projesi Tabiri caizse sadece ultra zenginlere hizmet eden bir proje ve oldukça rahatsız edici. Teşbihte hata olmaz ben bu projeyi, sadece zenginlerin davet edildiği ve bir garibanın bile davet edilmediği bir düğün yemeğine benzetiyorum. Bu tür bir şeyden Allah’da razı olmaz, kul da hoşnut olmaz. Bu tür devlet arazileri bir nevi ümmetin malıdır ve herkesin istifadesine sunulmalıdır. Belediye bu araziye bir proje yapacaksa tüm Elazığ’a yani 600 bin insana hizmet edecek bir proje yapmalıdır. Sayın Başkanın buradan elde edeceği geliri, kentsel dönüşüm için bütçe oluşturmak amacına dayandırmasını ise doğru bulmak mümkün değil.” Diye konuştu.

ÖYLE BİR PROJE OLMALI Kİ,TÜM HALK FAYDALANMALI

İl Başkanı Abdullah Akın, yapılan projeden tüm halkın faydalanması gerektiğine dikkat çekerek, “ Ben soruyorum Kentsel dönüşüm yapan ve bunu başaran her belediye başkanı, 600 dönüm araziye villa mı yapıp satıyor? Bunu halka bu şekilde izah etmek hafif kalıyor. Açıkçası bir şeyler yapmak istiyorlarsa 600 dönüm araziye yine gelir elde edebilecekleri ve de tüm hemşehrilerimizin istifade edebileceği birçok proje yapılabilir. Mesela herkesin ulaşabileceği yeni bir toplu konut projesi olabilir veya, taşımalı eğitimin yapıldığı büyük bir üniversite öncesi eğitim alanı(dev bir kütüphane, spor sahasıyla, yüzme havuzuyla) veya yeni bir sanayi alanı yapılabilir. Öyle bir proje yapılmalı ki hem tüm halk istifade etsin hem de gelir elde edilsin.

Bu çok zor bir şey değil. Bu tür kararlar alınırken istişareye üst düzeyde önem verilmeli.” Dedi.

 60 BİN İŞSİZ VARKEN İŞSİZLİĞE ÇARE OLACAK PROJELER YAPILA BİLİNİRDİ

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, projeye destek veren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aslihan Arslan’ın da işsizliğe iş imkanı olacak projelere destek vermelerini arzuladığını ifade ederek, “ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Asilhan Arslan’ın bu projeye destek vermesini de hayretler içinde karşıladım. İlimizde İŞ-KUR’a kayıtlı 30 bin işsiz varken ve kayıtsız olanlarla bu sayı 60 bine çıkmışken, kendilerinin Elazığ’a daha hayırlı bir proje yaparak bu işsiz kardeşlerimize iş sahası açmalarını arzulardım. Veya alım gücü olmayan vatandaşlarımıza ev yapmalarını beklerdim. Böyle düşünselerdi Allah’ta kendilerine yardım ederdi. Bizde kendilerine destek verirdik.” Diye konuştu.

SAMİMİ BİR ANKET YAPMALILAR

İl Başkanı Akın, Rahmetli Hamza Yanılmaz’ın yaptığı Hilalkent konutlarından örnek vererek, projeyle ilgili samimi bir anket yapılmasını istediğini belirterek, “ Bakınız kapatılan Refah Partimizin Belediye Başkanı rahmetli Sayın Hamza Yanılmaz Hilalkentte bir toplu konut yaptı 1000 tane insanı ev sahibi yaptı ve bunu yokluk içinde yaptılar. 7 şiddetinde ki depreme rağmen sapasağlam duruyor. Allah kendisinden razı olsun. Ama ilin idarecileri bu bakış açısından çok uzakta görünüyor. Ben çağrımı yineliyorum projeyi Sayın Başkan gözden geçirmeli ve bu yanlışın altına imza atmamalıdır. Elazığ’da kendileri samimi bir anket yapmaları durumunda ben halk tarafından bu projeye destek olunmayacağına inanıyorum.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ultra Zenginler Projesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol