Öne Çıkanlar STK Temsilcileri Bakan Soylu İle Görüştü DUA BEKLİYOR İFLASIN EŞİĞİNDE Defterdarlık Binası Hizmete Açılıyor yıkım

Bu haber kez okundu.

YAĞDA FIRSATÇILIK!

‘Ukrayn-Rusya Savaşı'ndan dolayı ileriki günlerde ülkemizde yağ sıkıntısı yaşanacak.' şeklinde çıkan dedikodular neticesinde vatandaşlar marketlere akın etti. Birçok markette kaos ortamları oluşurken yaptığımız araştırmalar böyle bir krizin olmadığını ortaya çıkardı.

Ülke genelinde yaşanan yağ kuyruklarının ileriki günlerde yaşanacak yağ krizinden değil de bazı zincir marketlerinin pazarlama yöntemlerinden kaynaklandığı anlaşıldı. Kriz varmış gibi bir algı oluşturup bunu fırsata çevirenler ile ilgili Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Oda Başkanı Cebrail TOP, gazetemize açıklamalarda bulundu. Başkan Top’un yaptığı açıklamaya göre ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da yağ sıkıntısının olmadığı öğrenildi.

OLMAYAN KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

Zincir marketlerin her durumu kriz gibi gösterip bunu da fırsata çevirdiklerini söyleyen Başkan Top, Elazığ’da yeteri derecede yağ stokunun bulunduğunu her hangi bir sıkıntılı durumun söz konusu olmadığını söyledi.

YEREL ESNAFTA YAĞ STOĞU VAR

Ulusal Marketlerin kaos yarattıklarını ifade eden Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Oda Başkanı Cebrail Top, yağda stok sıkıntısı olmadığını söyleyerek, Elazığlılara yerel esnaftan alışveriş yapın çağrısında bulundu. Rusya – Ukrayna Savaşı nedeniyle bu ülkelerden ithalat yapılamaması, yağ sektöründe endişeye neden oldu.Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneğinin, Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne yazı yazarak stoklarda en fazla Mart sonu, Nisan ortasına kadar yetecek kadar yağ kaldığını iddia etmesi ülke genelinde vatandaşların marketlere akın ederek yağ kuyruğu oluşturmasına neden oldu.

ELAZIĞ’DA YAĞ SIKINTISI YOK

Haberin kısa sürede yayılması bütün şehirlerde olduğu gibi Elazığ’da da karşılık buldu. Böyle bir sıkıntının olup olmadığını öğrenmek için görüşlerine başvurduğumuz; Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Oda Başkanı Cebrail Top, Elazığ’da böyle bir sıkıntının olmadığına dikkat çekerek endişeye kapılacak bir durumun olmadığını söyledi.

ZİNCİR MARKETLERİN FIRSATÇILIĞI

Başkan Cebrail Top, açıklamasında; Ulusal marketlere verilen cezaların az olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; "Çıkan söylentinin ardından ulusal market zincirleri yine fırsatçılık yaptılar. Depodaki ürünlerini hemen kapattılar, satışlarını engellediler. Bizim yerel esnafımızda yeteri kadar ayçiçek yağımız var. Vatandaşlarımız tereddüt etmesinler, inşallah hiç bir sıkıntı yaşamayacağız".

KAOSU YARATANLAR ONLAR

"Ulusal marketler fahiş zamlardan dolayı çok ciddi cezalarda aldılar. Günde 10 taneye yakın etiket değiştirdiler. Bu kaosu yaratanlar da ulusal market zincirlerdir. Bunlar cezaları hak ediyorlar, daha ağır cezaların gelmesi gerekiyor. Esnaf ticaret kanunumuzun yeniden bir güncellenmesi lazım. Vatandaş rahat olsun, yağ sıkıntısı görünmüyor şuan. Yerel esnafta stok sıkıntısı yok. Zincir marketlere değil yerel esnafa yönelsinler. Biz dar günde de zor günde de her zaman vatandaşımızın yanında olacağız."

Anahtar Kelimeler:
YAĞDA FIRSATÇILIK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol