Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

YASAĞIN ANLAMI NE?

Kömürhan Köprüsü ve tünelinin açılmasının ardından, güzergah dışında kalan kavurmacılar işlerini sürdürebilmek için bir yön tabelası isteklerinin karşılanmaması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade eder, 30 personelin çalıştığı bir işletme bir tabelaya kurban ediliyor diye yakındılar. İşletmeci Ethem Kömürhanlı Türkiye genelinde uygulama ne ise bize de uygulasınlar, yol boylarında sayısız tabelalar var benim işletmeme yasak getirmeleri çok manidar, ister istemez altında farklı şeyler aramaya başladım.

2 Ocak 2021 tarihinde Elazığ- Malatya arasında ulaşıma açılan yeni Kömürhan Köprüsü ve tüneli, eski köprü mevkiinde bulunan kavurmacı esnafını mağdur etti. Yeni köprü ve tünelin açılması sonrasında güzergah değişikliğinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade eden kavurmacı esnafı Ethem Kömürhanlı, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Kömürhanlı, kendilerini mağdur eden süreci şu şekilde anlattı:

Anayol dışında kalan dükkanlar için yapılan tali yolu kapatıldı. Ardından tekrar açıldı ama bu kez de  yönlendirme tabelaları kaldırıldı.’’ Dedi. Kömürhanlı açıklamalarına şu şekilde devam etti:  

''YENİ KÖPRÜ VE TÜNEL BİZİ MAĞDUR ETTİ''

Esnaf Ethem Kömürhanlı yaşadıkları mağduriyete bağlı olarak dükkanlarını kapatma noktasına geldiklerini belirtti. Kömürhanlı yetkililere seslenerek yaşadıkları sorunun çözülmesini istedi. Kömürhanlı;  ''Tünelin açılışından sonra beş yüz metre yolun dışında kaldık. Her iki taraftan giriş verdiler. İlk olarak Elazığ yönünden gelen girişe kazık çakarak yolu kapattılar, sonra yolumuzu açtık. Benim yüzümden 20 yıllık Elazığ- Malatya yolu arasındaki levhaları toplandı. Gelen vatandaş için kolaylık olsun diye iki tane ok levhası diktim. Biz burada mağduriyet yaşıyoruz. Normalde 30 tane çalıştırdığım personelim var, yön levhası da olmazsa kapatmak zorundayım.'' dedi. Mağduriyet yaşadıkları için zor günler geçirdiklerini ifade eden Kömürhanlı, mülkiyeti kendisine ait olan ve Baskil'e giden yolu da iş makine ile trafiğe kapatacağını söyledi. Kömürhanlı; ''Kuşsarayı- Baskil çimento fabrikasına giden yolu kepçeyle kapatmak zorunda kalacağım çünkü mülkiyeti bana ait olan tarlanın içinde yer alıyor. Karayolu tabela dikmeme izin vermiyorsa, ben de yol geçitine izin vermem. Mağduriyetimizi gidermeleri için yetkili kişilere sesleniyorum. Pandemiden dolayı çalışanlarımın ücretini kendi cebimden ödedim. Yasaklardan dolayı para kazanamadık. Vatan, millet, devletimiz için hep birlikte el ele verip bu işi çözelim, Yön levhası kalkarsa ben burada iş yapamam, haliyle kapatacağım. '' ifadelerini kullandı.

BİRİLERİNİN ENGELLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜR OLDUM

Yolun değişmesiyle birlikte işletmeleri yol güzergahı dışında kalan Ethem Kömürhanlı, karayollarından istediği bir yön tabelasının karşılık görmediğini ifade ederek,”  İşletmemizi gösteren bir yön tabelasını yol kenarına diktik, Karayolları ekip göndererek jandarma ile birlikte söktürdü. Bir yer gösterin oraya dikelim dedik, onu da kabul etmediler. İster istemez aklıma farklı şeyler geliyor. Acaba daha önce alış veriş yaptığım esnafın karayollarında bulunan yakını tarafından mı engelleniyorum diye düşünmeden de edemiyorum. Çünkü başka şey aklıma gelmiyor, yol boylarında sayısız tabelalar var. Bir bana mı yasak getiriliyor. Bakın benim tapulu arazimin içerisinden geçen yol var Kuşsarayı, Çimento Fabrikası ve Baskil köylerinin yararlandığı bir yol şimdi bende bu yolu mu kapatayım. Biz her daim devletimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Ama devletimizde bizi mağdur etmesin bir yön tabelası dikmemize müsaade etsi. Burada bir çok insanın ekmek kazancı var” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
YASAĞIN ANLAMI NE?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol