Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu haber kez okundu.

YAZIK ETMEYİN!

Türkiye geneli puan sıralamasında ilk 70 içerisinde yer alarak Elazığ’ın en başarılı okullarından biri olan Karakaya Fen Lisesinin bu günlerde başarısından çok bulunduğu yerleşkesinin yeni imar planına kurban verileceği iddia ediliyor.

BAŞARISIYLA DEĞİL, İMAR PLANIYLA GÜNDEMDE

Şehrin ilk Fen Lisesi olmasının yanı sıra bölgenin en başarılı öğrencilerinin tercih ettiği ve geleceğin yöneticilerinin yetiştiği önemli eğitim kurumlarından biri olan Karakaya Fen Lisesinin başarısından çok bu günlerde imar planına kurban verileceği iddiası dikkatleri okul yönetimi ve aile birliğinin üzerine çekti.

İDDİA DEĞİL, ACI BİR GERÇEK

Gündeme düşen iddialarla ilgili gazetemize bilgiler veren Karakaya Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Haluk Arslan bilgilerin bir iddiadan ibaret olmadığını belirterek acı bir gerçek olduğuna dikkat çekti.

BÖLGEDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN OKUL

“Kamuoyu ve basın konunun üzerine gitmezse Elazığ’ın en başarılı okullarından biri olan bu kuruma yazık olacak” diyen Okul Aile Birliği Başkanı Haluk Arslan şunları söyledi: “Söylenenler ne yazık ki bir iddiadan öte acı bir gerçektir. Takdir edersiniz ki; Karakaya Fen Lisesi, Elazığ’ımızın en başarılı eğitim kurumlarından biridir.  Şehrimizin ilk Fen Lisesi olma özelliğine sahip olduğu gibi bölgemizin en başarılı öğrencilerinin de tercih ettiği okulların başında gelir.

DONATILARIYLA DA GÖZDE BİR OKUL

Bu okulun başarısı kadar yerleşkesi de önemlidir ve yerleşkesinde bulunan donatıları öğrencilerin başarısında önemli bir faktördür. Kampus alanı içerisinde okul binasının haricinde kapalı spor salonu ve dışarıdan gelen öğrenciler için konforu yerinde bir de pansiyon vardır. Kampus alanının çevresi okulun yaşıyla eş yirmi yıllık ağaçlarla çevrili olmasının yanı sıra beton duvarlarla da örülüdür.  Kampüs alanımızın doğu tarafında ekteki 1. krokide görüleceği üzere eski imar planında büyük bir mahalle oyun alanı vardı.

EĞİTİM ALANINDAN KONUT ALANINA

Daha sonra yapılan plan değişikliği ile bu (MO) mahalle oyun alanının kaldırılarak konut alanına dönüştürüleceğini söyleyen Arslan, yapılan bu plan değişikliğiyle okulun kampüs alanının dikkate alınmadığını ve hazine mülkiyetinde bulunan doğu sınırının korunmadığını  ifade etti. Bu alanda bulunan hazine adına kayıtlı parsellerin konut alanına taşınarak konut parseli üretildiğine dikkat çeken Arslan şunları kaydetti:

MEVCUT PLAN MAHKEME KARARIYLA İPTAL EDİLMİŞTİR

Ekteki 2. krokide görüleceği üzere mahkemece iptal edilen yeni planda okulumuzun doğu sınırı ve giriş kapımız 12 metrelik imar yolunda bırakılmış ve giriş kapımız yola gitmektedir. Kampüs alanımızın doğu tarafındaki giriş çıkışlar, toplanma ve spor salonu ve pansiyon için yoğun olarak kullanılan bir alandır.Hali hazırda İlimiz İmar Planı mahkeme kararıyla iptal edilmiş durumdadır. Dolayısıyla Yeni plan çalışmalarında okulumuzun Doğu sınırının korunacağı şekilde bir planlamanın yapılması gerekmektedir.

ŞEHİR KAMUOYU VE STK’LAR İLGİLENMELİ

Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği olarak Belediye ile görüşmelerde bulunmalarına rağmen bir netice alamadıklarını öne süren Arslan, Elazığ kamuoyunun ve faaliyet alanı eğitim olan STK’ların bu konuyu gündemlerine alarak yeni imar planı kesinleşmeden önce yapılacak planlamanın okulumuz sınırlarını dikkate alacak şekilde yapılmasını ve giriş kapımız ve duvarlarımızın korunması ile birlikte 20 yıllık ağaçların kesilmesinin önüne geçmeleri gerekmektedir.

KONU CİMER’E TAŞINDI

Yeni İmar Planında Karakaya Fen Lisesinin doğu sınırının korunması gerektiğinin altını çizen Okul Aile Birliği Başkanı Haluk Arslan, Belediye ile olan görüşmelerinden netice alamadıkları için konuyu CİMER’e yazdıklarını da söyledi.

Anahtar Kelimeler:
YAZIK ETMEYİN!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol