Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ Keleştimur BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ Ya Hafriyat aday

Bu haber kez okundu.

YENİ FİKİRLERE İHTİYAÇ VAR

HABER: GÜLÇİN TURGUT-

Elazığlı işadamı Ramazan Ayhan ülke tarımının sahipsiz olduğunu savunarak özelde Elazığ genelde Türkiye’nin tarımda gelişip kalkınması için yeni fikirler üretecek siyasetçilere ihtiyacı var dedi.

İktidardakilerin tarım politikalarında zaten yetersiz olduğunu ifade eden Ayhan muhalefettekileri de tarımla ilgili kayda değer fikirler ileri süremedikleri için eleştirdi. Gerek iktidar gerekse muhalefet mensuplarından birkaç kişinin dışında kimsenin bir fikrinin olmadığını savunan Ramazan Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada tarım ve hayvancılıkla ilgili sıkıntılara değindi.

Tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntıların başında, hükümetin politikalarına yanlış deyip fren olacak, doğrularına da doğru deyip destekleyecek muhalif siyasetçilerin olmadığını belirten Ayhan, hükümetin yanlış politikaları karşısında doğru projeler üretip hükümete öneren muhalif partilere ihtiyaç var dedi.

MUHALEFETTE PROJESİ OLAN KİMSE VAR MI?

Yazılı açıklamasında tarımsal üretimin önemine de dikkat çeken Ayhan; tarım ve hayvancılıkla alakalı konularda mevcut hükümeti eleştiren muhalefetin tarım ve hayvancılıktan ne kadar anlıyor diyerek şunları kaydetti: Muhalif Partilerden, tarım ve hayvancılıkla alakalı herhangi bir proje, söylem, yapısal fikir, uygulanmalı yöntem hiç duydunuz mu? Veya, tarım ve hayvancılıkla alakalı olarak, kendi kendine yetemeyen bir ülke değiliz, bilen herhangi bir siyasetçi var mı? Ülkemiz çiftçisini, köylüsünü heyecanlandıracak, üretimini artıracak, verimliliği artıracak, ekilemeyen arazi kalmayana dek, tarımsal üretimi artıracak bir projesi olan siyasetçi var mı?”

MUHALEFETİN DE BİR FİKRİ YOK

Muhalefet partilerini Tarım ve Hayvancılıkta iktidarın yaptığı her ne varsa onu konu edinmekle eleştiren Ayhan, “Muhalefet Partileri iktidarca, yapılan her ne varsa onu konu edip eleştirmekle, meşguller. İktidar bunu yaptı, biz daha fazlasını yaparız. İktidar bunu verdi, biz daha fazlasını veririz. İktidarın bu projesi yeterli değil, daha büyük projeler yapacağız. Gibi söylemlerde bulunuyorlar. Fakat nasıl daha fazlası olacak? Nasıl daha iyi projeler olmalı? Nasıl yeterli oluruz? Bu konularda maalesef muhalefetin de bir fikri yok. Gerek iktidar ve gerekse muhalefet partileri olsun, tarım ve hayvancıkla alakalı açıklamaları ve proje söylemi olan bir kaç siyasetçi dışında maalesef hiç kimse yok.” dedi.

TARIMDA CİDDİ DEĞİŞİMLERE İHTİYAÇ VAR

Destek politikalarının da işe yaramadığını kaydeden Ayhan;  “Tarım ve Hayvancılık Sektörümüz gerçek manada sahipsiz. Tarım ve hayvancılığa desteğin, son yüzyılda, en çok mevcut hükümet tarafından verildiğini savunan Ayhan; ”Ancak; destek, tıpta olduğu gibi, hasta olana verilir ve bunun adı da serumdur. Vermezsek hasta ölecek gerçeği mevcuttur. Hülasa serum dediğimiz, destek ile yaşatmaya çalıştığımız bir sektörden bahsediyoruz. Yıllardır verilen destek politikaları ülkemizde bir işe yaramamıştır” diyerek tarım ve hayvancılık sektöründe iyileşme kaydedilmesi için ciddi değişimlere ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

TARIMDA POLİTİKA ÜRETEBİLECEK

Ayhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde Tarım ve Hayvancılıkla alakalı olarak, üreticinin en az 10 yıl önünü görebilecek bir politika üretecek Siyasetçilere ihtiyacı var. Çiftçi, üretici önünü görebilecek olursa, en az 10 yıllık öngörülen tarım politikaları ile tarım ve hayvancılığımız kendi kendine yeter bir hale gelecektir zaten. Çiftçinin sanalda değil, gerçekten ürettiği ürüne devletin alım garantisini vererek, dünya güncel fiyatları ile alacak olursak, bakanlığa bağlı tüm kuruluşlar ile topyekûn bir birlikteliğe adımlar atılırsa, neden olmasın?”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol