Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

YIKILMAYAN BİNALAR TEHLİKE SAÇIYOR

  24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem, Elazığ şehir merkezinde, çok ciddi tahribata neden olmuş ve birçok binanın, ağır hasar almasına neden olmuştu. Ağır hasarlı binaların, hızlı bir şekilde yıkılacağı taahhüt edilse de; aradan geçen 20 aya rağmen, şehir merkezinde yıkılmayı bekleyen çok sayıda bina bulunuyor.

Yıkılmayı bekleyen bu binalar, artık madde bağımlılarının buluştuğu ve tabiri caizse; her türlü pisliğin ortaya konduğu, yerler haline gelmiş durumda…

 Tehlike saçan bu binaların, ortaya koyduğu tehdidin son örneği Hastane Caddesi’nde yaşandı.

Cadde üzerinde bulunan ağır hasarlı Lüleci Apartmanı’nda, madde bağımlıları tarafından çıkartıldığı iddia edilen  yangını  vatandaşların zamanında fark etmesi sayesinde,  yangın bir felakete neden olmadan söndürüldü.

Elazığ’ın Kalbi Olan Noktadan İnsanlar Geçemez Oldu

Elazığ şehir merkezindeki, en önemli noktası konumunda bulunan,  insan ve araç trafiğinin yoğun olarak yaşandığı Hastane Caddesi,  yıkılmayan binalar nedeniyle tedirginlik merkezi haline geldi. 

Cadde üzerinde bulunan ağır hasarlı binalar, madde bağımlıların  yuvası haline geldiği için insanlar  7/24 canlı olması gereken  caddeyi belli bir saatten sonra kullanamıyor.

Cadde üzerinde bulunan ağır hasarlı binaların hepsinin madde bağımlıları tarafından kullanıldığını ifade eden mahalle sakinleri caddeden geçemez oldukları ifade ettiler.

Salı Akşamı Binayı Yakmaya Çalıştılar

Hastane Caddesi üzerinde  bulunan Lüleci Apartmanı’nda, geçen Salı akşamı yangın meydana geldi.

Madde bağımlıları tarafından çıkartıldığı iddia edilen yangın, mahallede yaşayanları tedirgin etti.  

Mahallelilerin yangını zamanında bildirmesi üzerine; ekipler yangına zamanında müdahale ederek, olası bir felaketin önüne geçtiler. 

Mahalle sakinleri; meydana gelen yangının, madde bağımlılarının ortaya koyduğu, son örnek olduğunu ifade ettiler.  

Ağır hasarlı binalarda, gün içerisinde  binlerce ahlak dışı olay  yaşandığına vurgu yapan mahalleliler yetkililerin yaşananları bildiği halde binaları yıkmadığını ifade ettiler.

Cadde Üzerindeki  Binaların Yıkılması İçin Ne Olması Bekleniyor?

 Elazığ’ın kalbi konumunda olan, Hastane Caddesi’ndeki, tehlike saçan ağır hasarlı binaların,  neden yıkılmadığı sorgulanıyor.

Depremin üzerinden 20 ay gibi bir zaman geçmiş olmasına rağmen; binaların yıkılmamasına  bir anlam veremediklerini belirten mahalle sakinleri, yetkililerin, bu binaları unuttuğunu düşünüyor.  

Vatandaşlar, Hastane Caddesi’nin, tehlikenin kol gezdiği bir nokta haline gelmesine neden olan , binalar ile ilgili yetkililerin ilgili ne düşündüklerini merak ediyorlar.

Vatandaşların haklı olarak bizlere ilettiği soruları, biz de, sorumlu yayıncılık anlayışımızın gereği olarak soruyoruz;

1 Bu binaların yıkılması için ne olmasını bekliyorsunuz?

2. Ağır hasarlı binaları kullanan madde bağımlılarının, ortaya koyduğu olumsuzlukların sorumluluğu kime ait?

3.  Elazığ’ın kalbi konumunda bulunan Hastane Caddesi’nde, 20 aydır  yıkılmayı bekleyen binaların madde bağlıları tarafından, kullanılmasından rahatsız olmuyor musunuz?  

4. Ağır hasarlı binaları ,adeta merkezleri haline getiren madde bağımlılarının, vatandaşa zarar verme ihtimalini hiç düşünmüyor musunuz? 

     

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol