Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Yılmaz ve Özbay'dan Gazetemize Ziyaret

Yılmaz ve Özbay, ziyarette Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca ve gazete personelinin gününü tebrik etti.

YILMAZ: "10. ÇAĞRI İLANINA ÇIKTIK"

Ziyarette kurum çalışmaları hakkında bilgiler veren TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, "Kurum olarak 2020 yılında 43 adet projeye toplam 43,2 Milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik. Bu ödediğimiz rakamla da Türkiye'de 42 il arasında en fazla hibe ödeyen üçüncü il durumundayız. IPARD-1 ve IPARD-2 geneline bakarsak 2012 yılından 2020 yılı sonu itibariyle ödediğimiz rakam 275 Milyon Lira. Bu rakamla da Türkiye genelinde Ankara ve Konya'dan sonra üçüncü sıradayız. Şimdi 2021 yılının çalışmalarına başladık. 10. Çağrı ilanına çıktık. Bu kapsamda 101 tedbiri dediğimiz tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, yani küçükbaş, büyükbaş, besi, süt, kanatlı yatırımlarına yüzde 50 ila yüzde 65 arasında destek vereceğiz. Burada da yine sizlerin aracılığıyla çiftçimize, yatırımcımıza ulaşıp, onları yatırım yönünden teşvik etmeyi sağlıyoruz. En önemli farklılığımız yüzde 18 KDV muafiyetinin sağlanması olarak görüyoruz. Bizim destek verdiğimiz bütün kalemlerde yüzde 18 KDV muafiyeti sağlanıyor. Yine 103 tedbiri dediğimiz işleme sektörüne destek veriyoruz. Et ve süt işleme sektörlerine destek veriyoruz. Bu kapsamda Mart ayının sonuna kadar projelerin kabulünü gerçekleştireceğiz. Aklında üretim fikri olan, yatırım fikri olan tüm vatandaşlarımızı TKDK'ya bekliyoruz." dedi.


PANDEMİYE RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRDÜK

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay ise "Öncelikle Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Biz de kurum olarak 2020 yılında pandeminin gölgesinde fakat durmadan işimize devam etmeye çalıştık. Bu anlamda gerek balklandırma gerekse rutin çalışmalarımız tüm hızıyla devam etti. İnşallah 2021 yılında pandeminin de bitmesini temenni ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz: Biz 21 ile hizmet ettiğimiz için bu çalışmalar pandemi bizi duraksatsa da biz buna devam etmeye çalıştık. Personelimizde çok özverili çalıştı." diye konuştu.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol