Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Yufkacılar Artan Maliyetlerden Dertli

Elazığ’ın, gıda sektörü içerisinde yer alan önemli işletmelerinden olan; yufkacılar artan maliyetlere vurgu yaptılar. Özellikle una yapılan zamlar dolayısıyla, zor günler geçirdiklerini kaydeden yufkacılar, çok zor şartlar altına hizmet verdiklerini belirttiler. Çalışanlarının büyük bir kısmı, kadınlardan oluşan sektörün, kadın emeği ile işlediğini belirten işletmeci Zeliha Alan, emeklerinin karşılığını almamaktan yakındı.

    Una Bir Yılda 100 TL Zam Geldi

 Artan maliyetlerden şikayet eden yufka işletmecisi Zeliha Alan, işlerinden memnun olmadıklarını kaydetti. Alan, “Memnun değiliz. Çünkü; un fiyatları ve doğal gaz fiyatları yükseliyor.  Buna karşın ekmek çok ucuz kalıyor. Yaptığımız iş gerçekten  çok zor. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz.  Bugün bir maydanozun destesini bile 2 liraya alıyoruz. Bu kadar maliyete karşı;   ekmek 1,5 liradan satılıyor.

Yine de çok şükür, diyoruz. Ama zor, geçen yıl 80 TL olan bir torba unu bu yıl 180- 185 liraya alıyoruz. Un fiyatı arttıkça ekmeğin fiyatı da yükselmeli…” dedi

 “Onlar Olmasa Biz İş Yapamayız”

 Elazığ’da ki bütün yufka işletmelerinin kadın emeğine dayandığını belirten Alan, “Onlar da, çalışıp evlerine para götürmek zorundalar. Çalışkan kadınlarımız olmasa biz iş yapamayız, biz birbirimize bağlıyız.

Dışarda çalışmak daha zor, ev işi bu kadar zor değil.  Yufkacılık çok zor bir iş koludur.  Kadınlar bu kadar zor bir işi yapmalarına karşın,  emeklerinin karşılığını alıyorlar, desem yalan söylemiş olurum. Çünkü ; sabah 6:30 başlayan, akşam 6:30’da biten bir mesaiden bahsediyoruz.  İşletmeci olarak biz de,  çok kazanamıyoruz ki, kadınlara verelim.  Az önce ifade ettiğim gibi; girdi maliyetleri çok yüksek. Adalet yok… Ben bir işveren olarak kadınlar emeklerinin karşılığını almıyorlar diyorum. Çünkü kazanamadığımız için veremiyoruz. Bütün bu olumsuzlukların yanı sıra;  iş dünyasında, kadın olmanın çok zor olduğunu da ifade etmek istiyorum.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol