Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

Yüzyılın İyilik Hareketi Heyacanla Karşılandı

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Prof. Dr. Çoban, sosyal konut proje sürecinin hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyerek, “100 bin sosyal konut projemizi Cumhurbaşkanına sunmak için randevu aldık” dedi.

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ile Elazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca’nın da katılımı ile deprem bölgesinde yapılan çalışmalar ve projenin ikinci adımı hakkında düzenlediği basın toplantısı ile bilgiler verdi.

Depremden sonrası evsiz kalmış ve hak sahipliği noktasında herhangi bir tutar dalı olmayan aileleri ev sahibi yapmayı planladıklarını söyleyen HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, bu kapsamda hazırladıkları projenin deprem mağduru illerde büyük bir heyecanla karşılandığını ve tam destek gördüğünü belirtti.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ile Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri İbrahim Menengiç de yaptıkları değerlendirmede deprem bölgesini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığını, ekranlara ve gazete kupürlerine yansıyanların çıplak gözle görünenden çok daha farklı olduğunu dile getirdiler. Projenin tüm bölge için çok değerli olduğuna dikkat çeken Koca ve Menengiç, Sayın Cumhurbaşkanının projeyi sahiplenerek 100 konutun başlangıç olmasını umut ederek, HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban’a çok değerli olan bu proje için teşekkür ettiler.

EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ BARINMA PROBLEMİ

Çoban konuşmasında, projenin bölge illerinde büyük heyecanla karşılandığını ve tam destek gördüğünü ifade ederek, “Değerli Basın mensupları, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında ülkemiz son yüz yılın en büyük felaketiyle yüzleşti. Bu büyük felaket sonrasında ilimizin de içinde bulunduğu 11 ilde halkımızın en büyük sorunlarından biri Barınma problemi olarak karşımıza çıkmıştır.” dedi.

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMİŞTİK

Geçtiğimiz hafta içi basın toplantısı yaparak kamuoyunu bilgilendirdiklerini belirten Prof.Dr. Bilal Çoban, “Özellikle hiçbir sosyal güvencesi olmayan dar gelirli vatandaşlarımızın başını sokabilecekleri sıcak bir yuva inşa edilmesi adına Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi ve STK’larımızın desteği ile “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 BİN BEDAVA SOSYAL KONUT PROJESİ” önerimizi, sizlerin aracılığı 14 Şubat 2023 tarihinde düzenlemiş olduğumuz toplantı ile sayenizde kamuoyunu bilgilendirmiştik.“ dedi.

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARIYLA İLLERİNDE GÖRÜŞMELER TAMAMLANMIŞTIR

Cemiyet Başkanları tarafından projenin desteklendiğini, sosyal konut projesinde sürecinin hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Çoban, “Kampanyanın ilk adımı atılmış, ilimizde faaliyetlerini sürdüren Gazeteciler Cemiyetlerimizle afete maruz kalmış 10 ilimiz gezilmiş, 10 ilimizin de Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarıyla illerinde görüşmeler tamamlanmıştır. Çok büyük bir yıkım ve dramın yaşandığı deprem bölgesindeki yaraların sarılması, deprem bölgesi hayatın normalleşmesi, hiçbir güvencesi olmayan ve toplumun en alt gelir grubunda yer alan vatandaşlarımızın başlarını güvenle sokabilecekleri sıcak bir yuvaya kavuşmaları önerimiz büyük heyecan yaratmış ve tam destek görmüştür. Yapmış olduğumuz bu istişareler neticesinde projemiz hakkında bilgiler vermek ve projenin Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde yürütülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu alınarak proje dosyasının takdim edilmesi kararlaştırılmıştır.“ dedi.

PROJE CUMHURBAŞKANLIĞINA TAKDİM EDİLECEK

Prof. Dr. Çoban, projenin cumhurbaşkanlığına sunulacağını belirterek, “Projemizi nasıl ilk olarak Elazığ ilimizde açıkladıysak ikinci adımı da yine buradan paylaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla randevu alınması girişimlerimiz başlatılmış olup, görüşme için tarih beklemekteyiz. Yüz yılın iyilik hareketi olarak gördüğümüz bu projemize destek olan tüm Cemiyetlerimize teşekkür ediyor, sürecin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

KOCA: “PROJENİN BİRAN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞMASI LAZIM”

Tanıtım toplantılarında HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban’a eşlik eden Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca ise, “100 bin proje tanıtım kampanyasını anlamlı bulup bir an önce çözüme kavuşması gerektiğinin altını çizerek; “Bilal Çoban’ın başlatmış olduğu bu kampanya mucibince bizler de Elazığ’da 3 Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu anlamlı kampanya ya destek verdik. Nasrettin hocanın deyimiyle damdan düşmüş biri olarak damdan düşenlere yardım adına yola çıktık, Bölgede yarım ay şeklinde Malatya’dan girip Diyarbakır’dan tekrar Elazığ’a döndük. Burada 10 ilin Cemiyet Başkanları ile bir araya gelerek, Başkan Bilal Çoban’ın proje tanıtımını dinledik. Tabi biz ilk 2020 depreminde bu projeyi detayları ile yetkililerle paylaştığımızda karşılık bulamamıştık, ama aynı heyecanı 10 ilin Cemiyet Başkanları duydular ve bu bağlamda hem bizlere teşekkür ettiler hem de bu projenin biran önce çözüme kavuşması için, Gazeteciler olarak ellerinden ne gerekiyorsa yapmak istediklerini söylediler” dedi.

“İLETİŞİM BAŞKANLIĞININ ÖRNEK DAVRANIŞI”

Başkan Koca, proje tanıtımında depremden etkilenen 10 ilde, görmüş olduğu izlenimlerine kısaca değinip, İletişim Başkanlığı’nın Malatya’da gazeteciler için karavan yapma düşüncesinin örnek bir davranış olduğunu ifade ederek; “Depremden dolayı talihsiz durumlar da beraberinde geldi, birçok ilimizde gazeteler çıkmıyor, özelikle Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay gibi illerimizde meslektaşlarımızın çalışma ortamları yok, matbaaları yıkılmış, haber merkezleri yerle bir olmuş vaziyette. Malatya’da iletişim Başkanlığı çok örnek bir davranışta bulunarak Gazete büroları yerle bir olan matbaaları yıkılan ve dışarıdan gelen bütün gazeteciler için güzel bir ortam oluşturmuşlar. Bu karavanda detaylı bir şekilde uydu antenlerine kadar her şey mevcut. Bütün gazeteciler orada hem haber alma hem de haberlerini Türkiye ye yayarak işlerini kolaylıkla yürütmektedirler” dedi.

 “PROJEÜLKEMİZ ADINA ÇOK ANLAMLI”

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekteri İbrahim Menengiç de, “Proje tanıtımında 11 ilde olumlu karşılandığını ve bu projenin biran önce değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek; “Dünyanın en tehlikeli ve ne aktif fayları olan, Kuzey Anadolu fayı ve Doğu Anadolu fayının ülkemizde olmasına rağmen, Halen yaşadığımız depremleri, maalesef sürpriz gibi karşılıyoruz, ve sonuçları da üzücü bir tablo ile karşımızda. Devletimiz büyüktür, elbette bizler devletimizin bu badireler altından kalkacağını düşünüyoruz. Ama bizler vatandaş olarak neler yapabiliriz diye yola çıktık, Bilal Çoban’ın öncüsü olduğu bu proje ciddi manada çok anlamlı bir projedir. Projenin tanıtımını 11 ile yaptık ve herkes bu projeye dört elle sarıldı. Bundan dolayı bu projenin bir an önce hayata geçmesi lazım, çünkü birincisi projenin devletimize destek olması lazım ikincisi de vatandaşlarımızın biran önce kaliteli evlere kavuşması lazım” dedi.


 

elazığ100 bin sosyal konut projesiHazar Stratejik Araştırmalar Merkezibilal çobandepremadıyamanmedyamalatyahaberGENELkahramanmaraş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol