Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti

Bu haber kez okundu.

ZAMLAR NEREDE DURACAK?

Günışığı  ve Yeni Ufuk Gazetesi olarak, vatandaşların kimi zaman görüşlerine yer veriyoruz, kimi zaman sorun ve sıkıntılarına.

Son zamanlarda herkesin diline konu olan hayat pahalılığı ve borçlar hakkında sokağa indik vatandaşa soru yönelttik aldığımız cevaplar hiç iç açıcı değildi.

VATANDAŞLAR ZAMDAN DERT YANIYOR

Artan fiyatlardan dolayı, kimileri hükümeti suçluyor kimileri ise fırsatçıları.

Genel olan bir durum var ki hepsi fiyatlardan dolayı dertli.Alım gücündeki düşüş ve fiyatların her geçen gün yükselerek değişmesinden dert yanan Elazığ halkı önlerini göremediklerini ve bir an önce çözüm beklediklerini dile getirdiler.

"ALIM GÜCÜMÜZ DÜŞÜK"

Zamlara tepki gösteren Semih Aslan, bir yıl içerisinde zam almayan hiçbir ürün kalmadığını belirterek; ‘’Yapılan zamlar fazla hem de haddinden fazla, geçen zaman içerisinde yaptığımız masraflar hep artarak devam ediyor. Market, alışveriş vb. harcamalarımız önceden 300-400 TL tutarken şuan 8-9 bin TL civarında seyrediyor. Yani çok yüksek bir rakam. Bundan bir yıl evvel 7-8 TL’ye aldığımız benzin ve mazot şimdilerde 22-23 TL bandına dayanmış durumda.‘ dedi.

"EKONOMİNİN DÜZELMESİ LAZIM "

Zamların sonunun geleceğini düşünmediğini söyleyen Semih Aslan, "Zamların geri çekilip fiyatların düşeceğini düşünmüyorum ama ekonominin genel anlamda düzeltilmesi toparlanması lazım ancak bu şekilde eski günlere dönebiliriz. Seçimden sonra eğer güzel şeyler yaşamak istiyorsak yeni gelecek olan yönetimin ekonomiye verecekleri ağırlıkla beraber demokratik ve adaletli olmaları halinde düzeltilebilir diye düşünüyorum.’’Dedi.

DAHA ÖNCE 100 LİRA İLE YAPTIĞIMIZ ALIŞVERİŞİ ŞU ANDA 500 LİRA İLE YAPAMIYORUZ

Bir başka vatandaşımız Heybet Durmaz ise,her şeyin çok pahalı olduğunu vurgulayarak, ‘’Hayat şartları git gide zorlaşıyor, dün alışverişe çıktık. Birkaç parça ürün aldık 1.250 TL tuttu; çaylara baktım geçen ay aldığım bir paket çay 42 lirayken dün gittim baktım 62 lira olmuş, peynir bidonunu 100-150 liraya alıyordum o da olmuş 300 lira. Allah yardımcımız olsun. Yani bu asgari ücretle çalışanlar, garibanlar hele bir de evleri de kiraysa eğer gerçekten mağdurlar.“ dedi.

"GÜNLÜK ETİKET DEĞİŞİYOR"

Sürekli artan fiyatlar ve değişen etiketlerin insanları bezdirdiğini kaydeden Heybet Durmaz, “Son iki senedir etiketler günlük değişiyor. Önceden benim annem,babam hiç böyle şeyleri konuşmazdı. Aydan aya gider alacağını alır eve gelirlerdi ama şimdi böyle şeyler lüks olmaya başladı. İnsanlar masraf çıkmasın diye evlerindeki bir eşyanın bozulmasından korkuyorlar. Bu yaşananların en büyük sebebi siyasette yaşanan yolsuzluk, ülke içinde ki fırsatçılar ve israf gibi etkenlerdir. Şimdi saysam ülkemizde parayı, yani milletin hakkını, hep belirli bir kesim yiyor.” İfadelerine yer verdi .

ÜRETİM EKSİKLİĞİ

Üretimin bittiğini, çiftçinin yok olduğunu ve bunun fiyatlara yansıdığını ifade eden Durmaz; "Üretim zayıf bu ve diğer sorunlar bir an evvel çözülmeli. Bu da ancak herkesin birlik olup biz nasıl böyle olduk diyerek ortak bir çözüm yolu bulmasıyla olur.’’ Dedi.

ARADA FIRSATÇILAR VAR

İsmini vermek istemeyen vatandaş ise zamların fırsatçılar yüzünden olduğunu söyleyerek; "Devlet ile alakası yok. Arada fırsatçılar var. Bir mal piyasada az olunca adam gidip kendi kafasına göre fiyat koyuyor. Yoksa devlet şu fiyatı koyun demiyor. Bu kadar yükselmez fiyatlar. Zar zor alıyoruz artık. Çok dertliyiz."ifadelerini kullandı.

HER ŞEY PAHALI

Zamların hayatı olumsuz etkilediğini söyleyen vatandaş da  “Aldığımız maaş bize yetmiyor. Artık markete gidemiyoruz. Her şey pahalı. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz.” Diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
ZAMLAR NEREDE DURACAK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol