Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Zarar Tespiti Yapıldı

Seralarda meydana gelen zararlar ile ilgili Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada üreticilerin zararlarının 32 bin lira olduğu açıklandı. 29 Nisan’da Elazığ'da meydana gelen fırtına nedeniyle merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesi Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Mahallesinde yer alan seraların bazıları çok ciddi zarar görmüştü.

“Oluşan Hasar Tespit Raporu En Yakın Zamanda Üreticilerimize Verilecektir”

Fırtınanın zarar verdiği seraların naylonlarının büyük bir kısmı yırtılırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgeye giderek inceleme yaptı. Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Turan Karahan'ında katıldığı incelemede zarar tespiti yapıldı. Konu hakkında açıklama yapan il müdürü Karahan; "İlimiz genelinde 29 Nisan 2021 tarihinde saat 18:00 sıralarında meydana gelen şiddetli fırtınadan dolayı, Yurtbaşı Beldesi Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Mahallesi’nde seracılık faaliyetinde bulunan üreticilerimizin seraları zarar gördü. Yapılan inceleme ve hasar tespitinde üç üreticimize ait toplam 4bin 700 metre karelik sera alanının plastik örtüsünün fırtınadan etkilendiği, toplamda üç üreticimizin yaklaşık 32 bin TL'lik zararı olduğu belirlenmiştir. Oluşan hasar tespit raporu en yakın zamanda üreticilerimize verilecektir" dedi.

Karahan TARSİM’İN Önemine Değindi

Yapmış olduğu inceleme sırasında Tarım Sigortası’nın önemine de değinen Tarım ve Orman İl Müdürü Karahan; don, sel, zamansız yağmur, dolu ve fırtına gibi olumsuz şartlardan etkilenen çiftçilerin, TARSİM sayesinde ürünleri zarar görse bile giderlerini ve risklerini güvence altına aldığını söyledi.

Muhtarlar Karahan Ve Ekibine Teşekkür Ettiler

Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Mahallesi Muhtarı Zabit Yılmaz ve Sahilönü Muhtarı Mehmet Şah Güneş ise yaptıkları değerlendirmede, “Meydana gelen fırtına nedeniyle seralarımız zarar gördü. Zarar tespitini hızlı bir şekilde yaptıkları için Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan ve teknik personeline teşekkür ediyoruz. Yurtbaşı Beldesi ilimiz ve çevre illerin sebze ihtiyacını karşılayan önemli bir merkezdir. Beldemize yapılacak yatırımlar ile seralardaki üretimlerin daha da artacağını düşünüyoruz." dediler

Anahtar Kelimeler:
Zarar Tespiti Yapıldı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol